Papa'dan bir küstahlık daha

Papa Françesko yine şom ağzını açtı ve Müslümanlara kin kusan bir çağrıda bulundu.

Son terör olaylarını bahane yaparak konuşan Papa, “Müslüman liderlerin, bu tür şiddet eylemlerini haklı çıkarmayı amaçlayan dinin köktenci ve aşırıcı yorumlarını kınamalarını bekliyorum” dedi.

Papa, bu sözleriyle, bir yandan terör olaylarını Müslümanlarla ilişkilendirirken, bir yandan da Müslüman liderlerin terörü kınamaktan geri kaldıklarını, hattâ teröre destek verdiklerini zımnen ileri sürmüş oldu.

Başörtüsü düşmanlığı

Papa Françesko, geçtiğimiz Kasım ayında Türkiye’ye yaptığı ziyarette, kendisine tercüman olarak, başörtüsü ile ilgili çirkin beyanları sebebiyle kamuoyunun nefretine muhatap olan birisini seçmişti.

Atatürkçü Papa

Papalık tarafından daha önce yapılan bir açıklamada da IŞİD bahane edilerek Müslümanlara Atatürk’ün yolundan ayrılmamaları öğütlenmiş ve “Tüm dünya, modern Türkiye’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün 29 Ekim 1923’te sonlandırdığı halifeliğin, yeniden diriltilmesini hayretle izliyor” denmişti.

Kimleri aziz ilân etti?

Papa’nın Müslümanlara yönelik vukuatları daha görevinin ilk günlerinde kamuoyuna yansımaya başlamıştı.

Henüz çiçeği burnunda bir papa iken, Françesko, Papalık tarihinde misli görülmedik çapta bir töreni gerçekleştirmiş ve Osmanlılara karşı savaşan 800 kişiyi birden aziz ilân etmişti.

***

Konuyla ilgili diğer haberimiz:

http://www.yazarumit.com/basortusu-dusmanina-papa-muhabbeti/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Huzurun anahtarı sürekli çalışmada