İslâm inancı bazılarını ürküttü


Fatih ilçesi Millî Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda dağıtılan İslâm İnanç İlmihali adlı kitabın dağıtımına öğrencilerin engel olduğu yönünde bazı internet sitelerinde yayınlanan haberin yalan olduğu ortaya çıktı.

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle bir kitap okuma yarışması düzenlemiş, bu amaçla 9 ve 10. sınıf öğrencilerine Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından İrfan Yücel’e ait “Peygamberimizin Hayatı” adlı kitabı, 11 ve 12. sınıf öğrencilerine de yine Diyanet İşleri Başkanlığı yayınları arasında çıkan Ümit Şimşek’e ait “İslâm İnanç İlmihali” adlı kitabı dağıtmıştı.

Dün (9 Şubat) bazı internet sitelerinde çıkan bir haberde ise, Fikir Kulüpleri  adı altında çeteleşmeye çalışan sol bir örgüte mensup bazı öğrencilerin “aldıkları karar uyarınca” Davutpaşa Lisesi öğrencilerinden İslam İnanç İlmihali adlı kitabı topladıkları ileri sürüldü. Haberde, öğrencilerden toplandığı iddia edilen kitaplara ait bir de resim yayınlandı.

İlgililerden aldığımız bilgiye göre ise, olay, dinî kitap dağıtılmasına karşı çıkan birkaç öğrencinin kendilerine verilen kitapları bir bank üzerine bırakması şeklinde cereyan etti. Sol sitelerin yayınladığı resimde de toplam on bir adet kitap görülüyor.

Okulun 11 ve 12. sınıf öğrencileri arasından toplam on bir öğrencinin bank üzerine kitabını getirip bırakmasından ibaret bir olayı “Liseliler okulda dinci kitap dağıtımını engelledi”, “Davutpaşa Lisesi öğrencileri dinî kitap dağıtımına izin vermedi” gibi başlıklarla çarpıtarak bir çetenin başarısı gibi göstermeye çalışan bazı siteler, bu arada, kitabın arka kapağında yer alan şu ifadeleri de kitap aleyhinde bir belge olarak yayınladılar:

“İman denince akla gelen şey, sağlıklı bilginin yanı sıra, yaşanan, solunan, zevk edilen bir hayat olmalıdır. Kur’an’ın ve Hadisin bize öğrettiği iman, aynen böyle bir hayattır. Allah’ın kelâmından ve onu getiren Peygamberden dersini alan mü’min, hayatının her aşamasında kendisini Rabbinin huzurunda ve meleklerden dostlarla kuşatılmış bir halde bilir, Peygamberinde candan aziz bir sevgili bulur, kitabında Rabbinin hitabıyla baş başa bir sohbet yaşar, başına gelen her şeyi âlemlerin Rabbinden bir armağan olarak karşılar, dünya hayatını huzurla tamamlayıp ahiret alemine müjdeler arasında adımını atar.”

Bahçelievler’de de öğrenciler yarışmıştı

İslâm İnanç İlmihali, geçtiğimiz yıl İstanbul, Bahçelievler ilçesi okulları arasında yarışma konusu olmuştu.

Kaymakamlık, Millî Eğitim Müdürlüğü, Belediye ve Müftülük tarafından düzenlenen yarışmaya gönüllü olarak katılan öğrencilere İslâm İnanç İlmihali adlı kitap dağıtılmış, Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan soru kitapçığı esas alınarak yapılan sınavda derece alan öğrencilere de armağanları törenle verilmişti.

***

Fikir dünyamızın önemli simalarından Dr. Necmettin Turinay’ın “İslâm İnanç İlmihali” hakkındaki yazısı:

http://www.yazarumit.com/ilmihalin-boylesi/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kur'an mealleri din eğitiminde baş köşeyi almalı

Raşid Halifelerde iman-amel bütünlüğü