Kur'ân'ı ve kâinatı beraber okuyalım

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, “Tabiatın ayetleriyle Kur’an’ın ayetleri birlikte verilmediği zaman büyük sorunlar ortaya çıkıyor” dedi.

Tayland’ın Ankara Büyükelçisi Tharit Charungvat’ı makamında kabul eden Görmez, hem İslam dünyasında hem de Batı dünyasında yaşanan çeşitli problemlere temas ederek, dinin doğru anlaşılması gerektiğini vurguladı. İnsanlığın hayatında dinin önemli bir yeri bulunduğuna işaret eden Başkan Görmez, “İnsanlığın hayatında dinin önemli bir yeri vardır. Fakat insanlık dinleri doğru anlamadığı zaman, insanlık için çözümler üreten din, sorunlar üretmeye başlar. Bunun için son yıllarda hem İslam dünyası hem Batı dünyası sorunlar yaşamaktadır” dedi.

Tabiat ayetleriyle Kur’an ayetleri birlikte verilmediği zaman büyük sorunların ortaya çıkabileceğini ifade eden Başkan Görmez, şöyle konuştu:

İslam dünyasında din eğitimi sorunu ciddi bir sorundur. Çünkü tabiatın ayetleriyle Kur’an’ın ayetleri birlikte verilmediği zaman büyük sorunlar ortaya çıkıyor. Din eğitiminin esası din ile hayat arasında doğru bir ilişki kurmaktır. Din eğitiminin esası akılla kalp arasında, akılla vahiy arasında doğru ilişki kurmaktır. Onun için biz İmam Hatip Lisesi modelini çok önemli buluyoruz. Programlardan kaynaklanan bazı sorunlar olduğunu biliyorum. Bunu düzeltmek için yoğun bir çaba içerisindeyiz. Bu konuda her türlü önerinize de açık olduğumuzu belirtmek istiyorum. Büyükelçiliğinizin bir seminer düzenleyerek bütün öğrencileri toplamış olmasından mutluluk duydum.  Bizim 90’ı aşkın ülkeden 5 bin öğrencimiz var.  Dolayısıyla bu öğrencilerin Büyükelçiliğe akseden herhangi bir sorunu olduğunda eğer bizi haberdar ederseniz bundan da büyük bir mutluluk duyarız.

“İnsanlığın hayatında dinin önemli bir yeri vardır. Fakat insanlık dinleri doğru anlamadığı zaman, insanlık için çözümler üreten din, sorunlar üretmeye başlar. Bunun için son yıllarda hem İslam dünyası hem Batı dünyası büyük sorunlar yaşamaktadır.”

Başkan Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığının dünyanın çeşitli ülkelerinde faaliyet gösterdiğini söyleyerek, “Biz Afrika başta olmak üzere dünyanın değişik coğrafyalarında Müslümanlar arasında barışın, istikrarın sağlanması için çaba sarf ediyoruz” diye konuştu.

Görüşmenin sonunda Tayland Büyükelçisi Charungvat, Diyanet İşleri Başkanı Görmez’i ülkesine davet etti.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kur'an mealleri din eğitiminde baş köşeyi almalı

Raşid Halifelerde iman-amel bütünlüğü