Hangisi daha Müslümanca?

Ünlü Brezilyalı yazar Paulo Coelho’nun bir Arap kızına karşı Kur’ân’ı savunan ifadeleri, internette büyük ilgi gördü.

Facebook’taki hesabında “Dünyayı Değiştiren Kitaplar” sergisine atıfta bulunarak Kur’ân-ı Kerim’in bir resmini koyan Paulo Coelho’ya, Hiba B Dakkak adlı bir takipçisi, “Gerçekten! Bu kitap şiddet ve cinayet kaynağı” şeklinde bir yorum yaptı.

Coelho ise bu yoruma şu satırlarla cevap verdi:

 “Ben Hıristiyanım. Biz asırlarca dinimizi kılıç zoruyla dayatmaya çalıştık – sözlükten “Haçlı Seferleri” maddesine bakınız. Biz cadı diyerek kadınları öldürdük, Galile vak’asında olduğu gibi bilimi durdurmaya çalıştık. Dini suçlamak yerine, insanların onu nasıl manipüle ettiğine bakmalı.”

Daha sonra, Martina Sulova adlı bir Hıristiyan kadın da ünlü yazarın paylaşımına şu yorumu ekledi:

“Ben de bir Hıristiyanım ve bununla övünüyorum; ama Müslüman kültürünü anlamak için Kur’ân’ı okumaktan da hoşlanıyorum. Bence, ihtilâflara düşmemek için herkesin buna ihtiyacı var.”

Paulo Coelho’nun 8 Ağustos tarihli paylaşımı, bu satırların yazıldığı sırada 38 bin kişi tarafından beğenilmiş ve 4 binden fazla kişi tarafından paylaşılmış bulunuyordu.

***

Hıristiyan yazar Paulo Coelho’nun Kur’ân’ı savunan ve Haçlı seferlerini örnek vererek Hıristiyanların şiddet uygulamalarına atıfta bulunan sözleri, Fethullah Gülen’in Papa’ya yazdığı mektupta Müslümanları suçlayan ifadelerini acı bir tebessümle hatırlattı.

1998 yılında Papa tarafından kabul edilirken sunduğu mektubunda Gülen “İslam yanlış anlaşılan bir din olmuştur ve en çok suçlanacak olan Müslümanlardır” ifadesini kullanmıştı.

***

Paulo Coelho’nun Facebook paylaşımı:

https://www.facebook.com/paulocoelho/posts/10153489660106211:0

***

Fethullah Gülen’in Papa’ya Müslümanları şikâyet eden ifadeleri:

http://www.yazarumitsimsek.com/diyalog-dedigin-iste-boyle-olurmus/

***

PC1 PC2

PC2

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Raşid Halifelerde iman-amel bütünlüğü

Yöneticiler hesaba hazırlansın