KIBRIS'TA EZANLAR SUSMAYACAK

Ezan düşmanı küfürbaz bir kadının aldırdığı mahkeme kararına rağmen Lefke’deki camilerde merkezî sistemle hoparlörden ezan okunmaya devam ediyor.

Mahkeme kararına ve ezan düşmanlarının çabalarına karşı tepki gösteren Kıbrıslılar, daha da büyük cemaatler halinde sabah namazlarını camide kılıyorlar.

Kıbrıs Ada Haber sitesinin konuyla ilgili haberi aynen şöyle:

KKTC’de 3 camide sabah ezanlarının hoparlörden okunmasının mahkeme kararıyla yasaklanmasına rağmen camilerde ezan sesi susmadı. Mahkeme kararına tepki gösteren vatandaşlar, yasağın uygulanacağı Lefke’deki Pir Paşa Camii’ne gelerek sabah namazını cemaatle kıldı. Sabah namazının ardından vatandaşlar salavat getirerek, birbiriyle selamlaştı.

EZAN OKUNMAYA DEVAM EDİLDİ

KKTC’de Güzelyurt’a bağlı Lefke’deki Şeyh Nazım (Orta Cami), Pir Paşa ve Aşağı Camilerinde hoparlörden okunan sabah ezanının “rahatsızlık verdiği” gerekçesiyle mahkeme kararı ile okunmasının yasaklanmasının ardından, bu camilerde merkezi sistemle hoparlörden ezan okunmaya devam edildi.

SABAH NAMAZI KILINDI

Mahkeme kararına tepki gösteren vatandaşlar, yasağın uygulanacağı Pir Paşa Camii’ne gelerek sabah namazını cemaatle kıldı. Namazda imamın duygulanarak gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi. Sabah namazının ardından vatandaşlar salavat getirerek, birbiriyle selamlaştı.

KKTC Din İşleri Başkanlığı Lefke Temsilcisi Mehmet Genç de yaptığı açıklamada, alınan kararın savunulacak bir karar olmadığını belirterek, “Neticede ezandan bahsediyoruz. Çünkü ezan için bu vatanda binlerce şehit verilmiş. Dolayısıyla bu karar normal şartlarda eğer alınacaksa Din İşleri Başkanlığı uhdesinde olması lazım. Ama Din İşleri Başkanlığı’nın bu konudan haberi yok” dedi.

“HERKES GELİP İBADET EDEBİLİR”

“Lefke’de adı geçen camilerde ezan okunmaya devam edilmektedir” diyen Genç, “Hukuki süreç devam ediyor. Görevlilere herhangi bir mahkeme kararı ulaşmamıştır. Biz görevimizin başındayız. Camilerimiz açık, herkes gelip ibadet edebilir” dedi.

KKTC TÜRKÜ OLARAK MÜSLÜMAN DOĞDUK

Sabah namazını Pir Paşa Camiinde kılmaya gelen Reşat Yolaç da “Biz Müslüman bir toplumuz, Müslüman bireyleriz. Herkes etrafına bir baksın. Sonuç itibariyle Müslümanız. Biz KKTC Türkü olarak Müslüman doğduk. Müslüman öleceğiz. Sonuçta Müslüman olduğumuz için bizim camilerimizdeki ezanlarımıza saygı duymamız gerekiyor” değerlendirmesinde bulundu.

KIYAK: EZAN SESİ SUSMAYACAK

Türkiye Camii ve Kur’an Kursu Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) “rahatsızlık verdiği” gerekçesiyle, sabah ezanlarının hoparlörden okunmasının 3 camide mahkeme kararıyla yasaklanmasıyla ilgili KKTC Cumhurbaşkanı ve Başbakanıyla görüşeceklerini bildirdi. Kıyak, “Türkiye’de ve dünyanın neresinde olursa olsun bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da camilerimizdeki ezan sesi susmayacak” dedi.

***

Haberin kaynağı:

http://www.kibrisadahaber.com/yasak-ezani-susturamadi.html

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kur'an mealleri din eğitiminde baş köşeyi almalı

Ramazan'ımız Kur'an ayımız olsun