Kırmızı pasaportlar Gülen'den

Görülmekte olan dâvâlarda FETÖ (Fetullahçı Terör Örgütü) lideri olarak aranan ve hakkında muhtelif tutuklama kararları bulunan Fetullah Gülen, son sohbetinde, bir yandan yine kendisine has tabirlerle öfkesini boşaltırken, bir yandan da cemaatinin iyice eriyip gittiğini itiraf etmiş oldu. Gülen’in bu sohbetine bakılacak olursa, Türkiye içindeki cemaatinin sayısı 1000’in altına gerilemiş durumda.

http://www.herkul.org/herkul-nagme/490-nagme-bes-asil-ve-cagdas-karakusiler/ adresinde yayınlanan Herkülâne sohbetinde, Gülen, firarî Akın İpek’in kıyamet günündeki mizandan “kırmızı pasaport sahibi” olarak sorgusuz şekilde geçeceğini açıkladı. Bu, the Cemaat ile ilgili haberin iyi tarafı. Diğer tarafına gelince:

Gülen, Akın İpek gibi mizandan sorgusuz şekilde geçebilecek kırmızı pasaport sahiplerinin Türkiye içinde ancak bin kişi kadar olduğunu da bu arada açıklamış yahut ağzından kaçırmış oldu. Gülen’in sohbetinde konuyla ilgili cümle aynen şöyle:

“Şayet Türkiye’de, mizandan geçerken “Sen geçebilirsin, lüzum yok seni sigaya çekmeye!” denilebilecek, adeta kırmızı pasaportlu bin tane insan varsa, biri de odur.”

Bu ifadeler, the Cemaat hakkında iki ihtimalden birini hatıra getiriyor:

Ya Cemaatin mensuplarının sayısı 1000’in altına düşecek şekilde geriledi.

Veya Cemaat bundan daha kalabalık olmakla birlikte, bunlardan ancak bin tanesi Gülen’in dağıttığı kırmızı pasaportlardan birine sahip olma şansına sahip bulunuyor. Diğerleri ise boşuna kürek çekiyorlar; çünkü Gülen onları kırmızı pasaport taşımaya ehil bulmuyor.

***

Gülen’in kırmızı pasaportlu sohbetinin küfür içeriğiyle ilgili yazımız:

http://www.yazarumitsimsek.com/bu-kufurler-firindan-yeni-cikti/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Raşid Halifelerde iman-amel bütünlüğü

Yöneticiler hesaba hazırlansın