HEYKEL DEĞİL VATAN DÂVÂSI!

Bu mübarek vatanın bağrına dağ kadar bir Meryem Ana heykeli dikmenin ne anlama geldiğini bazılarımızın kavraması biraz zaman alacağa benziyor.

En azından, Selçuk Belediye Başkanının bunu anlamaktan âciz kaldığı, bu işe pek gönüllü oluşundan belli oluyor.

Bir yere dikilmiş bir sanat eseri, bir âbide, bir mühür demektir. Süleymaniye böyledir, Selimiye böyledir, Ayasofya böyledir. Bunlar sadece bir kısım insanların ibadetleri için bir mahal olmakla kalmazlar, aynı zamanda, bu toprakların bir İslâm beldesi olduğunu yüzyıllar boyunca bütün âleme ilân ederler.

Heykel de bir yere lâf olsun, turist getirsin, para kazandırsın diye dikilmez. Her ne kadar sanatın düşük bir seviyesine ait olsalar da, heykeller dahi dikili bulundukları mahal hakkında dünyaya bir mesaj verirler. Bu kadarını Selçuk Belediye Başkanı da akıl edebiliyor ki, Özgürlük Anıtı ile Kurtarıcı İsa heykelini kendisine örnek almış, hattâ büyüklük itibarıyla onları geride bırakmayı kafasına koyduğunu da dile getirmiş. Kısacası, Başkanımız mesajını BÜYÜK BÜYÜK vermek istiyor.

Peki, bir hocaefendinin boynuna istavroz asarcasına Anadolu’muzun dağlarına dikilmek istenen dağ kadar bir Meryem Ana heykelinin vereceği bu büyük mesaj nedir?

“Burası bir İslâm beldesidir” mesajı mı?

Yoksa “Bu topraklar Hıristiyanların malıdır, gelin malınıza sahip çıkın” mesajı mı?

Sakın bu heykel merakı, bir tarafta ABD’sinden Rusya’sına, Avrupa’sından Ermenistan’ına kadar bütün dünya canavarları elbirliğiyle bu mübarek vatanın doğusundan birşeyler koparmaya çalışırken, onlara “Batı cephesinde de unuttuğunuz birşeyler var” diye çağrıda bulunmak isteyen birilerinin Selçuk Belediye Başkanına yutturduğu bir zoka olmasın?

Geçtiğimiz yıllar, “dinler diyalogu” gibi, “medeniyetler ittifakı” gibi etiketler altında nice oyunların sahnelenişini gördü. Bu tezgâhların hangi amaca hizmet ettiği ve ardında hangi mihrakların bulunduğu da çok geçmeden ortaya çıktı. Şimdi de Anadolu’yu Hıristiyan kimliğine büründürmekten başka bir anlama gelmeyen bir oyun sahneye konuyor.

Buna dur diyecek birileri yok mu?

***

Konuyla ilgili diğer haberimiz:

http://www.yazarumit.com/selcuk-belediyesi-kime-hizmet-ediyor/

 

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kur'an mealleri din eğitiminde baş köşeyi almalı

Raşid Halifelerde iman-amel bütünlüğü