Hadis âlimine saygı gecesi

Ünlü hadis âlimi Prof. Dr. Raşit Küçük için Üsküdar Belediyesi bir saygı gecesi düzenledi.

28 Mayıs Cumartesi gecesi Bağlarbaşı Kültür Merkezinde düzenlenen törene, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ile Raşit Hoca’nın mesai arkadaşı olan pek çok ilim adamı ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, törende yaptığı konuşmasında, kendisine başkanlık teklif edildiği zaman, “Raşit Küçük Hoca hayattayken bu görevi kabul etmem caiz değildir” diye düşündüğünü ve 15 gün bekledikten sonra, Raşit Hoca’nın ısrarıyla görevi kabul ettiğini anlattı.

Başkan Görmez, bir hadis-i şerife atıfta bulunarak, Raşit Hoca’da “hilim ve vakar” şeklinde iki özelliğin bulunduğunu hatırlattı. Görmez, bu toplantıların özellikle gençlere yönelik olarak düzenlenmesi gerektiğine işaret etti ve “Keşke bu salon gençlerle dolu olsaydı” dedi.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in açılış konuşmasını yaptığı saygı gecesinde Raşit Küçük Hoca ile ilgili bir video gösterisi izlendi. Daha sonra da Hoca’yı yakından tanıyan isimlerden Prof. Dr. İsmail Lütfi Çakan, Prof. Dr. İlyas Çelebi, Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili ve Prof. Dr. Hacı Mehmet Günay, Raşit Küçük Hoca ile ilgili hatıralarını ve izlenimlerini anlattılar. Sohbeti Yrd. Doç. Dr. Coşkun Yılmaz yönetti.

Duygulu anların yaşanmasına vesile olan konuşmalardan sonra Prof. Dr. Raşit Küçük’e armağanlar takdim edildi.

Fotoğraflar: Musa Has / İstanbul Gündemi

rkucuk2

rkucuk1

rkucuk4

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Raşid Halifelerde iman-amel bütünlüğü

Kur'an mealleri din eğitiminde baş köşeyi almalı