"İbrahimî dinler": bir müsteşrik safsatası

Kur’ân-ı Kerim’in Hıristiyan ve Yahudiler hakkındaki en önemli uyarıları, müsteşrikleri kapsıyor.

Âl-ı İmrân sûresinin 69’uncu âyetinde geçen “Kitap Ehlinden bir topluluk sizi saptırmak istedi” meâlindeki ifadede, bu anlam çok açık şekilde okunuyor.

Kur’ân Buluşmalarının 159’uncu bölümünde incelediğimiz bu âyet-i kerime vesilesiyle, müsteşriklerin tarih boyunca İslâm’ı ve Müslümanları hedef alan sinsi faaliyetlerine kısaca göz gezdirdik.

Bu arada, “İbrahimî dinler” safsatasının da azılı bir müsteşrik tarafından piyasaya sürüldüğünü görmüş olduk.

Louis Massignon adındaki bu Fransız müsteşrik, Çanakkale harbinde bize karşı savaşmak için gönüllü olan, ünlü casus Lawrence’in yanında subay olarak görev yapan ateşli bir Müslüman düşmanı olarak biliniyor.

Massignon’un hayli kalabalık bir liste teşkil eden marifetleri arasında, bir yandan kız çocuklarını toprağa gömme âdetini Müslümanlara mal ederken, bir yandan da “iki İbrahimî din olduğunu” iddia ettiği Hıristiyanlık ve İslâm’ı birbirine yaklaştırmaya çalışmak ve böylece “dinler arası diyalogu” başlatmak da var.

UTESAV tarafından düzenlenmekte olan Kur’an Buluşmalarının bu konuyla ilgili 159. bölümüne ait video kaydını şu bağlantıdan izleyebilirsiniz:

https://www.youtube.com/watch?v=nnmVrr9uIsk

Kur’an Buluşmaları, Cumartesi sabahları 7:30-9:00 arasında Sütlüce’deki MÜSİAD Genel Merkezinde cereyan ediyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kur'an mealleri din eğitiminde baş köşeyi almalı

Ramazan'ımız Kur'an ayımız olsun