EHLİYETSİZ FETVACININ İĞRENÇ BENZETMESİ

On binlerce kişiyi dolandıran cemaatin ehliyetsiz fetvacısı, çocukların camilere teşvik edilmesini edepsizcesine bir benzetmeyle kınarken, tasavvuf musikîsini de kilise müziğine benzetti.
Kutlu Doğum Haftasına atmak istedikleri çamuru yüzlerine bulaştıran cemaatin ehliyetsiz fetvacısı, bu defa çocukların çocukların camilere teşvik edilmesi karşısında ağzını bozdu.
Çocuklara oyun alanları açılmasıyla camilerin ifsad edildiğini iddia eden ehliyetsiz fetvacı, bu gidişle camilerin “kerhane haline getirileceğini” söyledi.
Cemaat kanalının “ilâhiyatçı yazar” olarak sunduğu ehliyetsiz fetvacı, bu arada tasavvuf musikîsini de kilise müziğine benzetti.
Ehliyetsiz fetvacının Ramazan ağzıyla yaptığı konuşmanın ilgili cümleleri aynen şöyle:
Kilisenin yaptığı şeye özendiriyor. Diyanet kendi kadrolarına müzik eğitimi aldırtıyor şimdi. Niye? Kilise müziği gibi cami müziği çıkartacak. Tasavvuf müziği diye birşey uyduruyorlar ya. Böylece müzikle insanları camiye çekecekler. Camilerde oyun alanı oluşturuluyor. Çocuklara oyun sahası filan yaptırıyorlar ya. İstanbul yine pilot bölge falan filan başlatmışlar ya. Cemaat orada namaz kılıyor, çocuklar burada oyun oynuyor. Caiz mi değil… Kitaplarda bu yazılı; yine caiz olmadığı yazılı. Bunu söyleyince “Adamlar ne güzel etkinlik yapıyor, niye müdahale ediyorsun?” diyorlar. Senin etkinliğin batsın ya! Senin etkinliğin batsın, ne etkinliği bu?  Ne etkinliği bu. Bu yaptığın iş camiyi bozmak ifsad etmek.  Camiyi, affedersin, yarın kerhane haline getirmek.
***
“TGRT’nin ehliyetsiz fetvacısı bu pis kelimeleri nereden öğreniyor?” diye merak ediyorsanız, şu bağlantıyı tıklayınız:

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Raşid Halifelerde iman-amel bütünlüğü

Yöneticiler hesaba hazırlansın