Allah'ın insanlar üzerindeki hakkı



Geçtiğimiz haftaki Kur’an Buluşmasında, Mekke, Kâbe ve hac konularını içeren Âl-i İmrân sûresinin 96 ve 97’nci âyetlerini okuduk.
UTESAV organizasyonuyla MÜSİAD’ın genel merkezinde gerçekleşen 167’nci Kur’an Buluşmasında ele alınan konuların başlıcaları şöyle idi:
  • Yeryüzünde yapılan ilk mescid: Kâbe.
  • Mekke, Kur’ân’da “şehirlerin anası” ve “güvenli belde” olarak anılır.
  • Kâbe de mübarek, bereketli, hidayet kaynağı olarak nitelenmiş, onda apaçık tevhid delillerinin bulunduğu haber verilmiş ve oraya girenin emniyette olduğu bildirilmiştir.
  • Kur’ân-ı Kerim’de Mekke, Kâbe ve Âhirzaman Peygamberi ile ilgili olarak anlatılanlar, Hz. İbrahim’in kabul olunmuş dualarıdır.
  • Kâbe’ye yol bulabilenler için onu ziyaret etmek, Allah’ın insanlar üzerindeki hakkıdır; gücü olduğu halde bu ziyareti tehir etmek günahtır.
  • İslâmda hacca çok büyük ehemmiyet verilmiştir; bunun sebebi, onun sosyal yönü ağır basan bir ibadet olmasıdır.

Uluslararası Teknolojik, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Vakfının (UTESAV) “Erdemli İş Adamı” projesi çerçevesinde 2013 başından bu yana devam eden Kur’an Buluşmaları, Cumartesi sabahları saat 7:00-9:00 arasında MÜSİAD’ın Sütlüce’deki genel merkezinde gerçekleşiyor.
Programımız simit-peynir-çay’dan meydana gelen bir kahvaltı ikramı ile başlıyor, 7:30’dan itibaren de sunum ve onu takiben soru-cevaplarla devam ediyor.
Herkese açık olarak cereyan eden Kur’an Buluşmalarında hanımlar için de yer ayrılmış bulunuyor.
***
kaynak: yazarumit.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Raşid Halifelerde iman-amel bütünlüğü

Yöneticiler hesaba hazırlansın