Hep beraber Allah'ın ipine sarılmak

Hep birden Allah’ın ipine sımsıkı sarılın ve ayrılığa düşmeyin. Allah’ın üzerinizdeki nimetini de hatırlayın ki, siz birbirinize düşman iken, kalplerinizi kaynaştırdı da Onun nimeti sayesinde kardeş oluverdiniz. Siz ateşten bir çukurun kenarındaydınız; O sizi oraya düşmekten kurtardı. Doğru yola erişmeniz için, Allah size âyetlerini işte böyle açıklıyor.

Âl-i İmrân, 3:103

Bu haftaki Kur’an Buluşmasında Kur’an’a ve Sünnete bağlılık ve ümmetin birliği, ana konumuz.

UTESAV organizasyonuyla MÜSİAD’ın Sütlüce’deki genel merkezinde yarın sabah (28 Ekim Cumartesi) gerçekleşecek olan 170. Kur’an Buluşmasında, Âl-i İmran sûresinin 103’üncü âyetini okuyoruz.

Bu âyet-i kerimede, i’tisâm kavramı İslâm’ın en önemli kavramlarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Bu arada, hiçbir şekilde ayrılığa düşmeksizin ümmetin birliğini korumak üzerinde de önemli vurgular yapılıyor.

Uluslararası Teknolojik, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Vakfının (UTESAV) “Erdemli İş Adamı” projesi çerçevesinde 2013 başından bu yana devam eden Kur’an Buluşmaları, Cumartesi sabahları saat 7:00-9:00 arasında MÜSİAD’ın Sütlüce’deki genel merkezinde gerçekleşiyor.

Programımız simit-peynir-çay’dan meydana gelen bir kahvaltı ikramı ile başlıyor, 7:30’dan itibaren de sunum ve onu takiben soru-cevaplarla devam ediyor.

Herkese açık olarak cereyan eden Kur’an Buluşmalarında hanımlar için de yer ayrılmış bulunuyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kur'an mealleri din eğitiminde baş köşeyi almalı

Raşid Halifelerde iman-amel bütünlüğü