Kimseye yaranamadılar

Ak Partinin 10 Kasım için yurdun dört bir yanından Anıtkabir’e ücretsiz seferler düzenlemesi hiçbir tarafta olumlu karşılık bulmadı.

Kemalist çevreler bunu “kamuoyunda Atatürk sevgisinin artması üzerine AKP’nin attığı samimiyetten uzak bir adım” olarak nitelerken, Ak Parti muhalifi gayrı-Kemalist çevreler de “AKP’nin gizlediği Kemalist yüzünü ortaya çıkarması” şeklinde yorumladı.

Hürriyet gazetesinden Deniz Zeyrek, bu olayın kamuoyundaki yansımalarını şu cümleleriyle özetledi:

Haber merkezlerine ülkenin değişik yerlerinden, özellikle de İstanbul’dan, vatandaşları 10 Kasım’da Anıtkabir’e davet eden AK Parti pankartlarının fotoğrafları düştü.

Konuyu CNN Türk’te ‘Parametre’ programında Ebru Baki ile konuşurken, Atatürk gibi bir ortak değerin muhafazakâr camia ve AK Parti tarafından da sahiplenilmesinden memnuniyet duyduğumu söyledim. Bu sözlerime sosyal medya üzerinden çok sayıda eleştiri geldi. Çoğu, AK Parti’ye muhalif olduğunu tahmin ettiğim izleyicilerden geliyordu. AK Parti’nin kamuoyunda artan Atatürk ilgisi ve sevgisini görüp, bu adımı attığını, samimi olmadığını savunuyorlardı. Bazı izleyiciler, AK Partililerin düne kadar ‘Atatürk’ sözcüğünü bile kullanmadığını hatırlatıp bu yıl gösterilen sevginin 2019 seçimleri öncesinde ihtiyaç duyulan geçici, konjonktürel bir sevgi olduğunu savunuyorlardı.

Konu, sosyal medyada da geniş yankılanmalara yol açtı. Yorumlar arasında en manidar olanlarından bir tanesi de, “Helîmeroj” adlı bir kullanıcıya ait olan şu Twitter mesajı idi:

Akp‘nin Anıtkabir daveti, Kılıçdaroğlu’nun helal et hassasiyeti… Aslında bunlar diyor ki: Siz aptal olduğunuz için biz böyle şeyler yapıyoruz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kur'an mealleri din eğitiminde baş köşeyi almalı

Ramazan'ımız Kur'an ayımız olsun