Nasıl kardeş olunur?

“Allah’ın üzerinizdeki nimetini de hatırlayın ki, siz birbirinize düşman iken, kalplerinizi kaynaştırdı da Onun nimeti sayesinde kardeş oluverdiniz” buyuruluyor Âl-i İmrân sûresinin 103’üncü âyetinde.

Kur’ân, “Mü’minler kardeştir” dedi. Onu getiren Peygamber de “Ey insanlar, kardeş olunuz” diye seslendi. Ve birbirinin can düşmanı olan insanlar kardeş oldular.

Bu nasıl bir kardeşlikti? Nasıl kalplere nüfuz etti? Hangi davranışlar bu kardeşliğin ruhlarımıza sinmesine yardımcı oldu? Kardeşin kardeşe yapacağı şeyler nedir, yapmaması gereken şeyler nedir? Muhabbet bu işin neresinde? Birbimizi sevmeden kardeş olunur mu? Birbirimizi sevmek için neler yapmalıyız?

Bunlar, 4 Kasım Cumartesi sabahki 171’inci Kur’an Buluşmasının başlıca soruları arasındaydı.

Programın video kaydına şu bağlantıdan erişebilirsiniz:

***

Uluslararası Teknolojik, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Vakfının (UTESAV) “Erdemli İş Adamı” projesi çerçevesinde 2013 başından bu yana devam eden Kur’an Buluşmaları, Cumartesi sabahları saat 7:00-9:00 arasında MÜSİAD’ın Sütlüce’deki genel merkezinde gerçekleşiyor.

Programımız simit-peynir-çay’dan meydana gelen bir kahvaltı ikramı ile başlıyor, 7:30’dan itibaren de sunum ve onu takiben soru-cevaplarla devam ediyor.

Herkese açık olarak cereyan eden Kur’an Buluşmalarında hanımlar için de yer ayrılmış bulunuyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kur'an mealleri din eğitiminde baş köşeyi almalı

Raşid Halifelerde iman-amel bütünlüğü