Ümmetin kurtuluşu bu âyette

İçinizden öyle bir ümmet bulunmalı ki, hayra çağırsın, iyiliği teşvik etsin, kötülükten sakındırsın. İşte onlar kurtuluşa erenlerin tâ kendileridir.

Âl-i İmrân, 3:104

Kur’ân-ı Kerim’in en önemli kavramlarından “emr-i bilma’ruf ve nehy-i anilmünker” kavramları, yarınki (11 Kasım Cumartesi) Kur’an Buluşmasının gündemini teşkil ediyor.

İyiliği teşvik edip kötülükten sakındıran bir topluluğun bulunması gerektiğini bildiren âyet-i kerimede, “ümmet, hayır, ma’ruf, münker” gibi hayatî önemi haiz kavramlar yer alıyor.

Yarınki 172’nci Kur’an Buluşmasında, inşaallah, bu kavramları âyet ve hadislerin ve âlimlerimiz tarafından getirilen açıklamaların ışığında incelemeye çalışacağız.

Uluslararası Teknolojik, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Vakfının (UTESAV) “Erdemli İş Adamı” projesi çerçevesinde 2013 başından bu yana devam eden Kur’an Buluşmaları, Cumartesi sabahları saat 7:00-9:00 arasında MÜSİAD’ın Sütlüce’deki genel merkezinde gerçekleşiyor.

Programımız simit-peynir-çay’dan meydana gelen bir kahvaltı ikramı ile başlıyor, 7:30’dan itibaren de sunum ve onu takiben soru-cevaplarla devam ediyor.

İleri saat uygulaması sebebiyle, yarından itibaren sabah namazı da saat 7:00’de MÜSİAD’ın mescidinde kılınacak ve bilâhare kahvaltıya geçilecek.

Herkese açık olarak cereyan eden Kur’an Buluşmalarında hanımlar için de yer ayrılmış bulunuyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kur'an mealleri din eğitiminde baş köşeyi almalı

Ramazan'ımız Kur'an ayımız olsun