Biraz fazla olmadı mı Abdullah Bey?

Bu yazı, Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanlığını devretmesini takiben, sitemizde 12 Ekim 2014 tarihinde yayınlanmıştı. Günün anlam ve önemine binaen tekrar hatırlıyoruz:

Görevini halk tarafından seçilen Recep Tayyip Erdoğan’a devreden on birinci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün köşkten ayrılırken 55 koruma memuru, 45 personel ve 18 aracı da beraberinde götürdüğü bildirildi.

Cumhurbaşkanlarının, görevden ayrılırken istedikleri personel ve aracı da yasal olarak beraberlerinde götürme hakkı bulunuyor ve bu personelin maaşları da devlet tarafından ödeniyor.

Ancak bu yasal hakkı kullanma konusunda Abdullah Gül’ün bütün seleflerini geride bırakan bir rekora imza attığı anlaşılıyor.

Habertürk’ün bu konudaki haberine göre, daha önceki Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer görevinden ayrılırken 2 makam aracı ile 16 personeli, Süleyman Demirel de 6 personeli yanında götürmüştü.

Bu konudaki rekorun memuriyeti saltanat değil, halka hizmet mahalli olduğuna inanan bir ocaktan gelmiş bir Cumhurbaşkanı tarafından kırılmış olması ise konunun en fazla hayret uyandıran yönünü teşkil ediyor.

Her ne kadar bu tasarrufta Abdullah Beyden ziyade Hanımefendinin payı olabileceğine dair kuşkular bir yandan zihnimizi kemirse de, sormaktan kendimizi alamıyoruz:

Bu kadarı biraz fazla kaçmadı mı?

[Not: Paralelciler hiç heveslenmesin; buradan onlara ekmek çıkmaz. Kurcalayacak olurlarsa, insanların zihinlerini de onların ebediyen cevaplandıramayacakları sualler peş peşe kurcalamaya başlar.]

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Raşid Halifelerde iman-amel bütünlüğü

Yöneticiler hesaba hazırlansın