Bir dolu macera(sı)

Günlerdir dolu ile ilgili olarak yapılan uyarılar, bize altı sene önce İzmit-İstanbul yolunda yaşadığımız bir macerayı hatırlattı. Üç kısa film halinde sunuyoruz.

Kamera: Meryem Şimşek

18 Mayıs 2012, saat 17-17:30 arası. Hereke tüneline yaklaşıyoruz. Bu arada bulut bize doğru geliyor, biz buluta doğru gidiyoruz. Kavuşma an meselesi.

Hereke sonrası, İstanbul yakınlarına kadar. Bir el direksiyonda, bir el sürekli camın buğusunu siliyor. Görüş mesafesi Hak getire, haydi Allah rast getire. Durmak hareket etmekten daha güvenli olmadığı için mecburen yola devam ediliyor. Bu arada, her saniye binlerce dolunun arabayı bombardıman etmekte oluşundan hasıl olan makineli tüfek efektini seyircilerin hayalen tamamlamaları rica olunur.

Etraf kar yağışı altında kalmış gibi. Fakat kar değil, sayısız buz tanecikleri. Sonunda Allah sağ salim eve dönmeyi nasip etti.

“Allah gökten öyle dağlar indirir ki, bazan onda dolu da bulunur; onu Allah dilediği kimsenin başına indirir, dilediğinden de uzak tutar. Onun şimşeğinin parıltısı ise gözü alacak gibidir.” (Nur Sûresi, 24:43.)

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Raşid Halifelerde iman-amel bütünlüğü

Yöneticiler hesaba hazırlansın