Zafer yine bir başka güzel

Sürekli gelişimin bir nümunesi olarak yayın hayatına devam eden Zafer dergisi, Haziran sayısında da doyurucu bir muhteva, zengin ve yetkin bir yazar kadrosu ve cazip bir sunumla okuyucularına kavuştu.

Tıpkı merhum Selim Gündüzalp gibi kendisini Zafer idealine vakfetmiş olan dergi editörü Suat Ünsal, Haziran sayısını okuyucularına şöyle takdim ediyor:

Yaz mevsimi havaların ısındığı, suyla daha fazla haşir neşir olduğumuz, suyu daha çok aradığımız bir mevsim.

İstedik ki suya farklı bir gözle bakalım. O avuçladığımız, susayınca kana kana içtiğimiz suyun macerası ne? O bir yudum suyu içebilmemiz için ne süreçler yaşandı koca kâinatta? İşte bütün bunlara, bu süreçleri adım adım takdir edilmiş bir sonuca doğru işleten Âlemler Rabbi adına bakalım istedik.

Bu işler başıboş değil, tesadüfen ortaya çıkmış şeyler değil. Âlemler Rabbi, biz bir yudum su içebilelim diye koca kâinatı çalıştırmış, nice yıldızlar o bir yudum su üretilsin diye ömürlerini tüketmiş.

O elimize aldığımız bir bardak su, kâinat fabrikasının çalışmasıyla üretilmiş. Allah (cc), her şeyi bizim için koşturup çalıştırmış.

Demek o bir yudum su, âlem kadar değerli, kâinatın zerreleri adedince şükretmeyi hak eden bir nimet.

Evet, Allah adına bakınca her şey değerleniyor, güzelleşiyor.

İnsan da öyle değil mi; Âlemler Rabbinin cennet yolcusu aziz bir misafiri olmak nerede, tesadüflerin oyuncağı anlamsız bir canlı olmak nerede!..

Zafer Dergisi olarak hep bunu hedefledik. Okuyucularımızın hayatlarına değer katmak… Kendimize ve hayata, nefis adına, sebepler adına, menfaat adına.. bakmak kolay; bir de Allah (cc) adına bakmalı ki, şu hayatın, şu âlemin gerçek anlamı keşfedilsin. Yoksa ‘bir varmış, bir yokmuş’ bir hayattan geriye hasret dolu bir ‘ah’tan başka ne kalıyor ki!?.

Bunun için yaşadığımız onca seneden geriye bir ‘ah’tan fazlası kalsın istiyoruz ve Zafer Dergisini her ay sizlere ve daha çok okuyucuya ulaştırmaya çalışıyoruz.

Bunun için teşekkürü fazlasıyla hak eden yazarlarımıza ve emeğiyle katkısı olan herkesi daima hayırlarla yâd ediyor ve edeceğiz.

Abone konusunda desteğinizi bekliyoruz; lütfen unutmayın.

Gayret, çalışmak, sefer bizim; zafer Allah’ın…

Allah’a emanet olunuz.

Biz de bu sunuşa iştirak ederek, sesimizin ulaştığı herkesi Zafer dergisine abone olmak suretiyle hem bu efsanevî derginin aylık kültürel ziyafetlerinden nasiplenmeye, hem de bugüne kadar pek çok nesillerin yetişmesine zemin teşkil etmiş olan bu ocağı desteklemeye çağırıyoruz.

Basılı olarak yayınlandıktan başka internet üzerinden de e-dergi olarak yayınlanan dergi ile ilgili bilgilere www.zaferdergisi.com adresinden erişebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kur'an mealleri din eğitiminde baş köşeyi almalı

Raşid Halifelerde iman-amel bütünlüğü