Diyanet yöneticisi, cami müdavimi olmalı


 

Bir sade vatandaşımız, ülkenin ve dünyanın içinde bulunduğu durumlar karşısında çözümler üreterek bunları “iktidar vaadleri” olarak bir yerlere not ediyor. Kimseye “Şöyle şöyle yapın” demiyor; dese de kimsenin kulak asmayacağını herkes gibi o da biliyor. Sadece, “Üzerimde vebal kalmasın” kabilinden, “Ben iktidara gelince şunu şunu yapacağım” diyerek insanlığa karşı bir vaadde bulunmuş oluyor. Bize de bu vaadleri duyurmak kalıyor. Sade vatandaşımız diyor ki:

Herkesin bildiği bir gerçek: Bu dinin direği namazdır; bu ümmetin can merkezleri de camilerdir. Müslümanların kalbi camilerde atar. Namazların camilerde cemaatle kılınmasına Resulullah’ın (s.a.v.) ne kadar önem verdiğini herkes bilir; herkesten daha iyi bilenler de, hiç şüphesiz, Diyanet mensuplarıdır.

İşte bu sebepten, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde, özellikle yönetim kademelerinde görev yapan kimselerin herkesten daha fazla namaza ve camilere düşkün olmaları gerekir. Yoksa, cenaze ve Cuma namazları dışında camilerin semtine pek seyrek uğrayan kimselere memleketin 100 bine yakın cami ve mescitlerine hükmetme yetkisi vermek hangi akla ve hangi insafa sığar?

Acaba durum tatbikatta böyle midir?” sorusunu şimdilik bir kenara bırakıp, “olması gerekene” geliyorum:

Ben iktidara gelince, ilçe müftülüklerinden başlamak üzere, Diyanet İşleri Başkanlığının en üst kademedeki yöneticilerine, uzmanlarına, kurul v.s. üyelerine kadar her seviyedeki sorumluluk sahiplerine, “cami cemaati olma” mecburiyeti getireceğim. Ve bu durum, göreve getirilecek yöneticilerin en az on senedir mahalle mescitlerine muntazaman devam ettiklerini şahitli ve belgeli bir surette ispat etmeleriyle sağlanacak. Gerekli şartları yerine getirerek göreve getirilme hakkını kazananlar da bu kadarla bırakılmayacak, görevleri süresince camilerle irtibatlarının devam edip etmediği sürekli olarak denetlenecek.
Bu vaadimin bazı kardeşlerimizi, özellikle Diyanet’e karşı karışık hisler besleyen bazı cemaat mensubu kardeşlerimizi pek keyiflendireceğini görür gibiyim. Biraz sabretsinler, yakında onlar için düşündüğüm bazı güzelliklerden de haber vereceğim.

Daha başka iktidar projelerinde buluşmak üzere hoşçakalın sevgili vatandaşlarım.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Raşid Halifelerde iman-amel bütünlüğü

Yöneticiler hesaba hazırlansın