Kışlada toplumsal cinsiyet eğitimi



Bedelli askerlik yapacak olan yarım milyonun üzerinde er, feminist endoktrinasyona tâbi tutulacak.
Erlere, 21 günlük mecburî eğitimleri sırasında, “kadına yönelik şiddetle mücadele” adı altında, İstanbul Sözleşmesinin getirdiği “toplumsal cinsiyet eşitliği” eğitimi verilecek.
Bütün bedelli celplerinde uygulanacak olan mecburî eğitim, kışlalarda verilecek.
Bu konuda Millî Savunma Bakanlığı ile güçlü bir şekilde anlaşmaya varıldığını açıklayan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk şöyle dedi:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da belirttiği üzere, kadına ve çocuklara yönelik saldırılar insanlık suçudur. Bu nedenle, kadına karşı şiddetle mücadele kapsamında geniş bir yelpazede çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Farkındalık artırma faaliyetleri çerçevesinde Milli Savunma Bakanlığı ile de güçlü bir işbirliği gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda, 21 günlük temel askerlik eğitimi alacak 500 binin üzerinde ere ‘Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Semineri’ verilmesi konusunda mutabakata vardık.”
Bilindiği gibi, “kadına yönelik şiddetle mücadele” etiketi altında yoğun bir şekilde yürütülmekte olan faaliyetler, Avrupa Konseyi tarafından bize sunulan İstanbul Sözleşmesinin getirdiği “toplumsal cinsiyet eşitliği” kavramı çerçevesinde gerçekleştiriliyor. Bütün kanunları bağlayıcı özelliği bulunan ve Anayasaya aykırılığı ileri sürülemeyen İstanbul Sözleşmesi, “kadınlar ve erkekler için alışılagelmiş rollerin bulunduğu düşüncesine dayanan ön yargıları, örf ve adetleri, gelenekleri ve her türlü farklı uygulamaları ortadan kaldırmak” amacını güdüyor.
İstanbul Sözleşmesi ve “kadına yönelik şiddeti önleme” adı altında topluma benimsetilmeye çalışılan “toplumsal cinsiyet” kavramı hakkında bilgi için bkz. https://yazarumit.com/bir-guncelleme-oykusu-2/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kur'an mealleri din eğitiminde baş köşeyi almalı

Raşid Halifelerde iman-amel bütünlüğü