Macaristan'dan toplumsal cinsiyete kırmızı kart

Macaristan hükûmeti, üniversitelerde yürütülen “toplumsal cinsiyet” programlarını tanımayacak.

Ekim ayı içinde hükûmet tarafından yapılan açıklamada, toplumsal cinsiyet ile ilgili tez programları yürütmekte olan iki üniversiteye bu programlar için tanınmış olan akreditasyon ve malî desteğin iptal edildiği bildirildi.

Hükûmet sözcüsünün konuyla ilgili açıklamasında, “İnsanlar ya erkek, ya da dişi olarak doğarlar; toplumsal olarak kurgulanmış cinsiyetten söz etmeyi uygun bulmuyoruz” denildi.

Açıklamaya göre, toplumsal cinsiyet konusunda daha önceden başlamış olan master veya doktora tezi çalışmaları devam edecek, ancak bu konuda yeni çalışmalar kabul edilmeyecek.

Viktor Orban’ın başbakanlığındaki Macar hükûmeti, cinsel sapıklıklarla ilgili konularda ABD ile Avrupa Birliğine muhalif duruşuyla tanınıyor. Bu duruş, Orban’ın “Her ülke kendi geleneksel aile modelini ve her çocuğun bir anne ile bir babaya sahip olmasını savunma hakkına sahiptir” şeklindeki sözlerinde ifadesini buluyor.

Avrupa Birliğinin raporlarında ise, Macaristan, “ailenin anne ve babadan oluştuğunu ileri süren modası geçmiş görüşe sahip olmak ve eşcinsel evlilikleri yasaklamakla” suçlanıyor.

Hükûmetin toplumsal cinsiyet araştırmalarından akreditasyon ve maddî desteği kaldırmasının ne ölçüde etkili olacağı konusu ise henüz netleşmiş değil. Bu karardan etkilenecek olan Merkezî Avrupa Üniversitesinin lisans ve diplomaları ABD’de geçerli sayılıyor. Ayrıca, Macar asıllı Amerikalı meşhur milyarder George Soros’un da LGBT güdümündeki hareketlere ve toplumsal cinsiyet faaliyetlerine cömert desteklerde bulunduğu biliniyor.

***

Toplumsal Cinsiyetten Toplumsal Cinnete

“Toplumsal Cinsiyetten Toplumsal Cinnete” adlı kitaptan alınmıştır. Kitaba şu adresten erişebilirsiniz:

https://www.kitapyurdu.com/kitap/toplumsal-cinsiyetten-toplumsal-cinnete/511945.html&filter_name=toplumsal%20cinsiyetten%20toplumsal%20cinnete

 


Konuyla ilgili diğer haberler:

https://yazarumit.com/bir-guncelleme-oykusu-2/

https://yazarumit.com/bilim-tarihinin-en-ahlaksiz-deneyi-ve-gunumuzdeki-sonuclari/

https://yazarumit.com/sapikligi-korumakta-avrupayi-sollamisiz/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Raşid Halifelerde iman-amel bütünlüğü

Yöneticiler hesaba hazırlansın