Camilerin parmak izini biriktiren adam

Fotoğraf makinesini, bir camiin kubbesi ile avizesini ortalayacak şekilde yerleştirdikten sonra deklanşöre basacak olursanız nasıl bir resim ortaya çıkar?

“Simetrik bir desen” diyebilirsiniz ki, bu doğrudur. Ancak gazeteci Zihni Yıldız’ın objektifi, bunun daha ötesini keşfetmiş:

Her bir camiin verdiği resim, bir başkasında asla aynen tekrarlanmayacak şekilde, kendisine has, harikulâde bir simetrik desen ortaya çıkarıyor: tıpkı kar taneleri gibi.

Zihni Yıldız bu resimlere “Camilerin parmak izleri” diyor. Ve ziyaret ettiği her bir camiin parmak izini resimleyip instagram hesabında yayınlıyor.

Yıldız’ın https://www.instagram.com/_zihni.yildiz_/ adresinden erişebileceğiniz hesabında şu âna kadar 300’e yakın camiin parmak izi sergilenmiş bulunuyor. Bu arada, henüz az sayıda da olsa, Zihni Yıldız’ın bu kolleksiyonundan haberdar olanlar, kendi çektikleri resimleri de kolleksiyon’da yer almak üzere Yıldız’a gönderiyorlar. Zihni Yıldız, bunlardan uygun olanlarını, fotoğraf sahipleriyle ilgili bilgilerle birlikte yayınlıyor.

Resimler, sadece camilerin parmak izlerini vermekle kalmıyor, aynı zamanda cami ile ilgili konum bilgisi ve diğer resimlere ulaşma imkânını da sağlıyor. Bu bilgilere erişmek için, resmin üzerine tıkladıktan sonra, sağ taraftaki sütunun en başında “Zihni Yıldız” adının altında yer alan cami ismini tıklamanız gerekiyor.

https://www.instagram.com/_zihni.yildiz_/

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kur'an mealleri din eğitiminde baş köşeyi almalı

Raşid Halifelerde iman-amel bütünlüğü