Müslümanın üç büyük düşmanı: cimrilik, bencillik ve zulüm

“Yahudiler ve Yahudi tabiatlılar başta olmak üzere, İslâm düşmanları, Müslümanlara karşı herkesi gizli veya açık şekilde destekleyebilirler; bunu yaparken kendi inanç ve ilkelerine sadık kalma gibi bir dertleri yoktur.”

Bu, yeni dönemin ilk Kur’an Buluşmasında okuduğumuz âyetlerden aldığımız derslerden birincisiydi.

Nisâ sûresinden dört kısa âyet-i kerimeyi okuduğumuz Buluşmada, Kur’ân’ın şu mealdeki ders ve ikazlarıyla da karşılaştık:

Mülk, yani her hususta ve her yerde hükümranlık bütünüyle Allah’a aittir. Allah Teâlâ, mülkünden dilediği kadar bir nasibi dilediği kuluna verir. Ancak bu gerçek anlamda bir malikiyet ve hakimiyet değil, belirli kurallar çerçevesinde muvakkat bir kullanım hakkıdır.

Cimrilik, bencillik ve zulüm, Müslümanların kendilerini koruması gereken büyük tehlikelerdendir. Bilhassa âlimlerde ve yöneticilerde bu sıfatlar asla bulunmamalıdır. Şu Nebevî ikaz da bu konularda okuduğumuz hadis-i şerifler arasında yer alıyordu:

Zulümden sakının; çünkü zulüm kıyamet gününde zulümattır.

Cimrilikten de sakının. Çünkü cimrilik sizden öncekileri helâk etti; onları birbirinin kanını dökmeye ve birbirinin dokunulmaz haklarını çiğnemeye sevk etti.

Müslim, Birr: 56

UTESAV’ın “Erdemli Hayat” projesi kapsamında MÜSİAD Genel Merkezinde cereyan etmekte olan Kur’an Buluşmaları, 2019-2020 sezonunu Nisâ sûresinin 51-54. âyetleriyle açtı. Bu âyetlerin ele alındığı 235. Kur’an Buluşmasının tam video kaydını aşağıdaki bağlantıda bulabilirsiniz:

MÜSİAD’ın Çobançeşme’deki genel merkezinde yapılan Buluşmalar Cumartesi sabahları 7:00-7:30 arasında simit-peynir-çaydan meydana gelen bir kahvaltı ikramıyla başlıyor ve 7:30-9:00 arasında sunumlu olarak gerçekleşiyor.

Kur’an Buluşmalarında hanımlar için de yer ayrılmış bulunuyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kur'an mealleri din eğitiminde baş köşeyi almalı

Ramazan'ımız Kur'an ayımız olsun