İç ve dış düşmanlara karşı tedbir Kur'ân'ın emri

Bu imtihan dünyasında bizi huzur ve güven içinde bir toplum hayatına ulaştıracak yollara başvurmak kadar, bu huzur ve güveni tehlikelerden korumak da Kur’ân’ın bize yüklediği görevler arasında bulunuyor.

26 Ekim Cumartesi günkü 241. Kur’an Buluşmasında, bize bu konuda yol gösteren âyet-i kerimeler gündemimizdeydi.

UTESAV organizasyonuyla MÜSİAD’ın Çobançeşme’deki genel merkezinde gerçekleşen Kur’an Buluşmasında Nisâ sûresinin 71-74. âyetleri ışığında hayatımızı gözden geçirdik.

Bu âyetlerin ışığı altında, ülke savunmasının ve askerlik hizmetinin önemi üzerinde durduk.

Bu âyetler aynı zamanda münafıklardan gelen tehlikelere de dikkat çekiyordu; bu da bizi iç ve dış düşmanlarımız karşısındaki teyakkuz durumumuzu sorgulamaya sevk etti.

Gündemimizi teşkil eden âyetlerde meâlen şöyle buyuruluyordu:

Ey iman edenler! Tedbirinizi alın ve topluluklar halinde, gerekirse hep birlikte seferber olun.

Sizden kimileri var ki, işi ağırdan alır; eğer başınıza bir musibet gelecek olursa “Allah bana lütfetti; iyi ki onlarla beraber değilmişim” der.

Allah’tan size bir lütuf eriştiğinde ise, sanki daha önceden sizinle onun arasında bir muhabbet yokmuş gibi, “Ne olurdu, ben de onlarla beraber olsaydım da büyük bir nimete erişseydim” der.

Dünya hayatını âhiret hayatıyla değiştirmek isteyenler, Allah yolunda savaşsınlar. Allah yolunda savaşan kimseye ise, ister öldürülsün, ister galip gelsin, Biz pek büyük bir mükâfat vereceğiz.

241’inci Kur’an Buluşmasının tam video kaydını şu bağlantıda izleyebilirsiniz:

Kur’an Buluşmaları, Cumartesi sabahları 7:00’de kılınan sabah namazından sonra ve simit-peynir-çaydan meydana gelen bir kahvaltı ikramını takiben 7:30’da başlıyor ve 9:00’a kadar devam ediyor.

Programda hanımlar için de yer ayrılmış bulunuyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Raşid Halifelerde iman-amel bütünlüğü

Kur'an mealleri din eğitiminde baş köşeyi almalı