İslâm toplumlarında münafık tehlikesi

Müslümanların karşı karşıya bulundukları en büyük problemlerden birisi, 238. Kur’an Buluşmasının ana gündem maddesiydi.

Bu buluşmada okuduğumuz âyetler, Allah’ın ve Resulünün hükmüne razı olmayıp da başkalarının vereceği hükümlerle problemlerine çozüm bulmaya çalışan kimselere hakkında uyarılar içeriyor ve böylelerini “münafık” olarak niteliyordu.

Münafıkların bu davranışlarına karşı Müslümanların nasıl bir tavır takınması gerektiği de, yine okuduğumuz âyetlerin içerdiği konular arasındaydı.

UTESAV organizasyonuyla MÜSİAD genel merkezinde gerçekleşen 238. Kur’an Buluşmasında okuduğumuz âyetlerin meali şöyle idi:

Görmedin mi şu kimseleri ki, sana indirilene ve senden önce indirilene inandıklarını iddia ediyorlar, sonra da reddetmekle emrolundukları tâğutun hükmüne başvurmak istiyorlar. Şeytan da onları büsbütün saptırarak doğru yoldan iyice uzaklaştırmak istiyor.

Onlara “Allah’ın indirdiğine ve Peygamberin hükmüne gelin” dendiği zaman, o münafıkların senden büsbütün uzaklaştıklarını görürsün.

Fakat kendi elleriyle hazırladıkları bir belâ başlarına geldiği zaman, nasıl oluyor da sana gelip “Bizim iyilik edip ara bulmaktan başka bir maksadımız yoktu” diye Allah’a yemin ediyorlar?

Onların kalplerinde olanı Allah biliyor. Sen onlara aldırma, onlara öğüt ver ve kendileri hakkında beliğ söz söyle.

Nisâ sûresi, 60-63. âyetler

Erdemli Hayat projesi kapsamında cereyan eden Kur’an Buluşmaları, MÜSİAD’ın Çobançeşme’deki genel merkezinde Cumartesi sabahları 7:00-7:30 arasında sunulan ve simit-peynir-çaydan meydana gelen kahvaltıyı takiben 7:30’da başlıyor ve 9’a kadar devam ediyor.

Kur’an Buluşmalarının 238. bölümünü aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz:

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Raşid Halifelerde iman-amel bütünlüğü

Yöneticiler hesaba hazırlansın