İmanları kemiren büyük tehlike: astroloji

Kur’an Buluşmalarının 9 Kasım 2019 tarihli bölümünde üç önemli konuya yakından bakma fırsatını bulduk.

Bunlardan birincisi ölüm gerçeği idi. Kur’ân-ı Kerim, “Nerede olsanız ölüm gelip sizi bulacak” diyerek bizi hayatın en önemli gerçeği ile yüz yüze getiriyordu. Bununla beraber konuyu Kur’ân’ın bütünlüğü içinde ele aldığımız zaman, bu haberin kâfirler için ciddî bir tehdit, mü’minler için ise bilâkis apaçık bir müjde ifade ettiğini gördük. Çünkü ölümden sonrası bu dünyada ekilenlerin biçilme mevsimini ifade ediyordu ve bunun mü’minler için anlamı, Rabbine kavuşmak ve bu dünya hayatında işlediği hayırların ebedî mükâfatını almak demekti.

İkinci önemli konumuz, günümüzün son derece vahîm bir yarasını teşkil eden “burçlar” konusu idi. Bugün hemen hemen her yerde “burç yorumları” gibi başlıklar altında karşımıza çıkan iddialardan bazı örnekleri incelediğimizde, bunların İslâmın tevhid esasına meydan okumak ve Allah’a açıkça ortak koşmak anlamına geldiğini gördük. Bu tesbitler de bizi, imanımızın bu cepheden gelen büyük bir tehlike karşısında bulunduğu neticesine ulaştırdı.

Üçüncü konumuz ise “hayır ve şer” idi. Her türlü iyiliğin Allah’tan geldiği konusunda zaten bir şüphe yoktu. Şer, yani kötülük konusuna gelince, okuduğumuz âyetlerden birisi kendi fiillerimizi başımıza gelen kötülüklerin sebebi olarak gösteriyor, diğer âyet ise hayır gibi şerri de Allah’ın yarattığını bildiriyordu. Sonuç olarak, biz tercihimizi yapıyorduk, Allah da bizim tercihimize uygun olan sonucu yaratıyordu.

UTESAV organizasyonu altında devam eden Kur’an Buluşmalarının 243. bölümünü, Karadeniz Vakfının İstinye’deki sosyal tesislerinde gerçekleştirdik ve Nisâ sûresinin 78-79. âyetlerini okuduk. Bu bölümün kesintisiz video kaydını aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz:

Kur’an Buluşmaları, normal olarak MÜSİAD’ın Çobançeşme’deki genel merkezinde Cumartesi sabahları 6:50’de kılınan sabah namazından sonra simit-peynir-çaydan meydana gelen bir kahvaltı ikramını takiben 7:30’da başlıyor ve 9:00’a kadar devam ediyor.

Programda hanımlara da yer ayrılmış bulunuyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Raşid Halifelerde iman-amel bütünlüğü

Kur'an mealleri din eğitiminde baş köşeyi almalı