Müslümanın hayatında namaz

Hz. Ömer (r.a.) tayin ettiği valilere şöyle derdi:

“Benim nazarımda en mühim vazifeniz namazdır. Onu vaktinde kılan ve koruyan dinini korumuş olur. Onu ihmal eden ise diğer işlerinde daha da ihmalkârdır.”

UTESAV organizasyonuyla MÜSİAD Genel Merkezinde cereyan eden Kur’an Buluşmalarının 252. bölümüne damgasını vuran en önemli tesbitlerden birisi bu anekdot oldu.

Nisâ sûresinin 101-103. âyetlerini okuduğumuz Buluşmada yolcu namazı ile korku namazını gördükten sonra, en önemli gündem maddesi olarak, beş vakit namaz ile ilgili âyet ve hadisler arasında feyizli bir yolculuk yaptık. Bu yolculuk sırasındaki tesbitlerimizden bazıları:

  • Namaz, kul ile Rabbi arasındaki iletişim hattını açık tutan en önemli vasıtadır. Bu hattın bir tarafından dualar, niyazlar, ibadetler, hayırlar çıkar; diğer tarafından da cevaplar, inayetler, hidayetler, lütuflar iner.
  • Hadis-i şerif: “Büyük günahlardan sakınıldığı müddetçe beş vakit namaz ile iki Cuma ve iki Ramazan, bunların aralarında işlenen küçük günahlara kefaret olur.”
  • Hadis-i şerif: “Kıyamet gününde kulun ilk olarak hesaba çekileceği ameli, onun namazıdır. Eğer namazı iyi çıkarsa kurtulmuş ve kazanmış, kötü çıkarsa kaybetmiş ve ziyana düşmüştür.”

252’nci Kur’an Buluşmasının kesintisiz video kaydını buradan izleyebilirsiniz:

Kur’an Buluşmaları Cumartesi sabahları 6:50’de kılınan sabah namazından sonra simit-peynir-çaydan meydana gelen bir kahvaltı ikramını takiben 7:30’da başlıyor ve 9:00’a kadar devam ediyor.

Programda hanımlara da yer ayrılmış bulunuyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Raşid Halifelerde iman-amel bütünlüğü

Yöneticiler hesaba hazırlansın