Mü'minlerden ayrı yol tutanlar

Mü’minlerin gittiği yoldan farklı bir yola giren kimsenin durumu, bu haftakiKur’an Buluşmalarında ağırlıklı konumuzu teşkil ediyor.

UTESAV organizasyonuyla 8 Şubat Cumartesi sabahı MÜSİAD genel merkezindegerçekleşecek olan 256. Kur’an Buluşmasında Nisâ sûresinden nasibimizi aramayadevam edeceğiz.

Bu buluşmada okuyacağımız 115-116. âyetlerde Yüce Allah bize şu uyarılarıyapıyor:

Doğru yolkendisine açıkça belli olduktan sonra kim Peygambere muhalefet eder vemü’minlerin yolundan başka bir yol tutarsa, Biz de onu yöneldiği yola sevk ederve Cehenneme süreriz. Gidilecek ne kötü bir yerdir orası!

Allah,kendisine ortak koşulmasını bağışlamaz; onun dışında, dilediği kimseningünahını bağışlar. Allah’a ortak koşan ise, pek derin bir sapıklığa düşmüştür.

Buluşmada, şirk konusunun yanı sıra, affedilmeyen ve failini ebedî azaba müstehak hale getiren “küfür” konusu üzerinde de durulacak.

Herkese açıkolarak cereyan eden Kur’an Buluşmaları Cumartesi sabahları 6:50’de kılınansabah namazından sonra simit-peynir-çaydan meydana gelen bir kahvaltı ikramınıtakiben 7:30’da başlıyor ve 9:00’a kadar devam ediyor.

Programda hanımlara da yer ayrılmış bulunuyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Raşid Halifelerde iman-amel bütünlüğü

Yöneticiler hesaba hazırlansın