Mü'minlerin yolundan sapanı Allah ne yapar?

Allah’a ve Resulüne itaat etmek, mü’minlerle beraber olmak ve mü’minlerinyolundan başka bir yola girmekten sakınmak, 256. Kur’an Buluşmasında ele alınankonuların odak noktasını teşkil ediyordu.

UTESAV organizasyonuyla MÜSİAD’ın Çobançeşme’deki genel merkezindegerçekleşen 256. Kur’an Buluşmasında, Nisâ sûresinin şu mealdeki 115-116.âyetlerini okuduk:

Doğru yolkendisine açıkça belli olduktan sonra kim Peygambere muhalefet eder vemü’minlerin yolundan başka bir yol tutarsa, Biz de onu yöneldiği yola sevk ederve Cehenneme süreriz. Gidilecek ne kötü bir yerdir orası!

Allah,kendisine ortak koşulmasını bağışlamaz; onun dışında, dilediği kimseningünahını bağışlar. Allah’a ortak koşan ise, pek derin bir sapıklığa düşmüştür.

Bu âyetlerin ve konuyla ilgili diğer âyet ve hadislerin ışığında yaptığımıztesbitlerin arasında şu hususlar öne çıkıyordu:

  • Resulullaha (s.a.v.) karşı çıkanlar ve mü’minlerin yolundan ayrılarak başka yola sapanlar Tevhidden sapmış kimselerdir.
  • Çünkü İslâm hayatın bütün alanlarını, kılcal damarlarına kadar Tevhid ilkesiyle kuşatmıştır.
  • Bu sistem herhangi bir ölçekte, herhangi bir yerinden müdahale bütün sistemi bozmaya teşebbüs anlamına gelir.
  • Sadece şirkin (o da müşrik olarak ölen kimseler için) af kapsamı dışında tutulması, hayatta esas olan şeyin ceza değil, ödül ve ihsan olduğunu gösterir.
  • Çünkü herkes günahkârdır / her günahkâr için tövbe kapısı açıktır / günahlar misliyle, iyilikler ise en az on misliyle karşılık görür.

Programınkesintisiz video kaydını buradan izleyebilirsiniz:

Herkese açıkolarak cereyan eden Kur’an Buluşmaları Cumartesi sabahları 6:50’de kılınansabah namazından sonra simit-peynir-çaydan meydana gelen bir kahvaltı ikramınıtakiben 7:30’da başlıyor ve 9:00’a kadar devam ediyor.

Programda hanımlara da yer ayrılmış bulunuyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Raşid Halifelerde iman-amel bütünlüğü

Yöneticiler hesaba hazırlansın