En'âm sûresinin müjdeleri


Bir defada inen en uzun sûre olan En'âm sûresine giriş yaptığımız 334. Kur'an Buluşmasının özeti ve video kaydı.

***

2022 yılının ilk gününe isabet eden 334. Kur’an Buluşmasında En’âm sûresine giriş yaptık.

En’âm sûresi, bir defada inen yegâne uzun sûre idi ve Müslümanlar üzerindeki baskıların âdetâ nefes almalarına dahi imkân verilmeyecek seviyeye ulaştığı bir dönemde nazil olmuştu.

Sûre, ilk âyetinden itibaren Tevhid hakikati üzerinde uzun ve tafsilâtlı bir şekilde duruyor, şirkin her türlüsünü kesin bir şekilde reddediyordu. Peygamberlerin insanları doğru yola ileten elçiler olduğu, peygamberlerine isyan eden toplulukların elem verici bir âkıbete uğradıkları da sûrede önemle ele alınan konular arasındaydı.

Bu arada, sûrenin iki ayrı yerinde, 12 ve 54. âyetlerinde Allah Teâlâ mü’min kullarına çok büyük bir müjde veriyor ve onlara rahmetiyle muamele edeceğini bildiriyordu:

12. De ki: Göklerde ve yerde olanlar kimindir? De ki: Allah’ındır. O, kendi üzerine rahmeti yazdı.  Geleceğinde şüphe olmayan kıyamet gününde O sizi toplayacaktır. Kendilerini hüsrana düşürmüş olanlar işte buna inanmazlar.

54. Âyetlerimize iman edenler sana geldiklerinde, sen onlara de ki: Size selâm olsun. Rabbiniz kendi üzerine rahmeti yazdı.  Sizden kim bir cahillik edip de kötülük işler, sonra ardından tövbe eder ve durumunu düzeltirse, Onun çok bağışlayıcı ve çok merhamet edici olduğunu görecektir.

En’âm sûresini toplu bir şekilde incelediğimiz 334. Kur’an Buluşmasına ait video kaydını buradan izleyebilirsiniz:

UTESAV organizasyonuyla gerçekleşen ve daha önce MÜSİAD Genel Merkezinde yapılan Kur’an Buluşmaları, salgın sebebiyle bir müddettir https://www.youtube.com/erdemlihayat adresinden Cumartesi günleri 07:30’dan itibaren canlı olarak yayınlanıyor. Kur’an Buluşmaları ile ilgili gelişmeleri kaçırmamak için bu sayfaya abone olabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Raşid Halifelerde iman-amel bütünlüğü

Yöneticiler hesaba hazırlansın