Yeni dönem, yeni bir yüz



Birkaç gündür sitemiz yeni bir sima ile huzurunuza çıkıyor. Gerçi daha önceki arayüz de oldukça beğeni toplayan, zengin ve hareketli bir simaya sahipti. Ama bu defa, içerik ve çeşitlilik tamamen aynı kalmakla birlikte, sayfalar ve makaleler dikkati dağıtacak unsurlardan tamamen arındırılmış, gözü okşayan ve yazının fikrine odaklanmayı kolaylaştıran bir sadelik içinde okuyucuyla buluşuyor.

Bu yeni düzen içinde, ön sayfamızın en üstünde, en son yayınlanan yazıyı bulacaksınız. Onun altında, blogun ilk günlerinden beri yayınlanan yazılar içinde en çok okunan yazıların (bu bazan son bir yıl, bir ay veya bir hafta içinde en çok okunan yazılar şeklinde de olabilir) duyurusu yer alıyor. Onun da altında sitenin bütün yazıları, yayın sırasına göre, en sondan başa doğru sıralanıyor.

Sayfanın en üstünde, sağda yer alan güçlü arama motoru, aradığınız herhangi bir yazıyı bir veya birkaç kelimelik bir ipucu ile aradığınız 1000’e yakın yazı içinden ânında bulup çıkarıyor.

Ana menüde yine sadelik dikkatinizi çekecek. Alt menülere giren yazılar da yine bu ana menü etiketi altında sıralanıyor. Alt menüleri de içeren ayrıntılı menüyü ise, sayfanın altında, sol tarafta alfabetik sıra içinde bulacaksınız. Onun tam karşısında, sayfanın sağ kenarında kitaplarımızı içeren bir menü, her ikisinin ortasında ise bize ulaşmak için kullanabileceğiniz bir form var (umarız, sık sık kullanırsınız).

Bir önceki arayüzde yer alan yazıların tamamı bloga yüklenmiş bulunuyor. Bütün etiketlerin tanzimi ve daha başka rötuşlar ise kısa bir müddet daha bizi meşgul edecek. Ve, yaz tatilinin sona ermesiyle birlikte, yeni yazılarımız da inşaallah daha sık aralıklarla okuyucularıyla buluşacak.

Bizim özet olarak yapacağımız açıklamalar bundan ibaret; gerisini sitenin kendisi anlatacaktır. Bu sütun da daha sık aralıklarla inşaallah söze katılacaktır. Sizlerden gelecek katkı, istek, yorum ve farklı düşüncelerin ise bu fikir meydanını alabildiğine zenginleştireceğinde şüphe yoktur.

Ümit Şimşek

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Raşid Halifelerde iman-amel bütünlüğü

Huzurun anahtarı sürekli çalışmada