Takvâ ile gelen müjdeler

   

Takvâ kavramının kötülüklerden ve kötülüklerin sonuçlarından korunma anlamına geldiğini biliyoruz. Kur’ân-ı Kerim 285 yerde takvâdan söz eder; bu arada birçok âyetinde de bu kavramın içerdiği müjdeleri bize haber verir.

Bir Ayet Bir Hadis programının 11. Bölümünde birinci konumuz bu müjdeler idi. Şu mealdeki âyet-i kerimeyi okuduktan sonra bu takvâ kavramının hayatımıza yansımaları ve içerdiği müjdeler üzerinde durduk:

Ey iman edenler! Allah’tan korkarsanız, O size furkan (hak ile bâtılı ayırt edecek bir güç) verir, günahlarınızı örter ve sizi bağışlar. Çünkü Allah pek büyük lütuf sahibidir. (Enfal, 8:29).

Programın hadis kısmında okuduğumuz hadis de bir başka müjde içeriyor ve bu müjde içinde bize bir hayat tarzını hedef olarak gösteriyordu:

Kendisi Cehenneme, Cehennem de kendisine yasaklanan kimseyi size haber vereyim mi? Cana yakın, yumuşak huylu ve insanlara kolaylık gösteren herkes. (Tirmizî, 2488; Müsned, 3938; Müstedrek (Hâkim), 435, 440).

Bir Ayet Bir Hadis programı Salı akşamları https://www.youtube.com/yazarumitsimsek  adresinden canlı olarak yayınlanıyor. (Programla ilgili duyuruları almak için ücretsiz olarak abone olmayı unutmayınız).

24 Ekim Salı akşamı yayınlanan 11. Bölümün kaydını bu adresten izleyebilirsiniz:

https://www.youtube.com/watch?v=JjHbzb6or3c

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Raşid Halifelerde iman-amel bütünlüğü

Yöneticiler hesaba hazırlansın