Kayıtlar

Eylül 3, 2023 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Şu isimler olmasa

Resim
*** Her varlık bir güzelliktir. Ve her güzellik bir çağrıdır. Seyredeni, onun ötesine çeker. *** Sırlarla dolu bir dünyada yaşıyoruz. Çevremizde ne varsa, hepsi bu esrarengiz dünyanın bilinmez bir parçasıdır. Ne var ki, bu bilinmezleri bildiğimizi sanırız çoğu zaman.

Bir Ayet Bir Hadis programı yeni döneme giriyor

Resim
Bir Ayet Bir Hadis programında yeni döneme önümüzdeki hafta giriyoruz. Program, daha önceki bölümlerde de olduğu gibi, yine Salı günleri https://www.youtube.com/yazarümitşimşek adresindeki kanalımızdan yayınlanacak. Yalnız yayın saatini 15 dakika öncesine çekmiş bulunuyoruz. Bu sebeple, programımız 12 Eylül Salı akşamından itibaren her hafta 20:45’te başlayacak. Yaklaşık olarak yarım saat süren programımızda önce bir âyet-i kerimeyi, arkadan da bir hadis-i şerifi ayrı ayrı inceliyor ve her ikisinden de kendi hayatımıza bazı dersler çıkarmaya çalışıyoruz. YouTube kanalımıza abone olanlar, daha önce olduğu gibi, Salı akşamları yayının başlamasına yakın programla ilgili bir hatırlatma alacaklar. Henüz abone olmamış olanlar için de şimdiden hatırlatalım: Gelecek bölümler ve daha başka yayınlar ile ilgili duyurulardan haberdar olmak için  https://www.youtube.com/yazarümitşimşek adresine abone olmayı unutmayınız. Daha önceki programların kayıtlarına da bu adresten ulaşabilirsiniz

Dinin hedefi çoğulcu toplum

Resim
     Birbirinden çok farklı zamanlarda, farklı şartlar altında ve farklı vesilelerle nazil olan âyetler, (1) dünya hayatının bir imtihandan ibaret olduğu, (2) herkesin bu imtihanda yolunu seçme özgürlüğüne sahip olduğu, (3) herkes için imtihan sonucunu sadece Allah’ın tayin edeceği gerçeğini vurgulamakta ve bu gerçeklerin ışığı altında, vicdanların tam anlamıyla özgür bırakıldığı, ahlâk ve faziletin hakim olduğu çoğulcu bir toplum hayatını öngörmektedir.

100 bin dolarınız olsa...

Resim
     Başınızı sokacak bir eviniz ve bir işiniz de yok iken birden bire 100 bin dolarınız olsa ne yapardınız? Bir deney, sonucu ve bizim kendi hayatımızla şaşırtıcı benzerliği:

Sus, dinle, yavaşla, yaşa

Resim
   Ölmemeyi temin etmek suretiyle yaşadığımızı zannederken hayattan neleri kaçırdığımızı ve kendi elimizle kendimizi ne tür mahrumiyetlerin içine attığımızı, ancak yaşama hızımızı düşürmek suretiyle fark edebiliriz.

Yeni dönem, yeni bir yüz

Resim
Birkaç gündür sitemiz yeni bir sima ile huzurunuza çıkıyor. Gerçi daha önceki arayüz de oldukça beğeni toplayan, zengin ve hareketli bir simaya sahipti. Ama bu defa, içerik ve çeşitlilik tamamen aynı kalmakla birlikte, sayfalar ve makaleler dikkati dağıtacak unsurlardan tamamen arındırılmış, gözü okşayan ve yazının fikrine odaklanmayı kolaylaştıran bir sadelik içinde okuyucuyla buluşuyor.